Céljaink

A közösség tagjainak építése

Elsődleges célunk, hogy egy olyan biztonságos helyet teremtsünk a Baptista Egyházhoz és az üzleti világhoz egyaránt tartozó vezetők számára, ahol egymás tapasztalatából, hitéből épülni tudunk.

A vállalkozók, üzletemberek, felsővezetők mindennapos tapasztalata, hogy egy-egy döntésük nagyon sok emberre van kihatással. Ugyanakkor több szempontnak egyszerre kell megfelelniük. Ráadásul ezeket a döntéseket sokszor azonnal de mégis keresztényi módon kell meghozniuk.

A külső és belső elvárásoknak történő megfelelés pedig időről-időre folyamatos stresszt és kiégést okoznak.

A célunk tehát az, hogy egymást támogatva, kapjunk egymástól, épüljünk egymás hite és tapasztalatai által, hogy aztán tudjunk másoknak is adni.

Az Egyház Építése

Amikor adásról van szó, közösségünk elsősorban tudást, tapasztalatot kíván átadni, mely hosszú távon szélesebb körben majd prosperitást eredményez.

Keresztény vállalkozóként, vezetőként döntéseink eredménye, amit és ahogy teszünk szinte azonnal eredményre vezet. Az eredmény legyen pozitív vagy negatív, egy olyan tudást és tapasztalatot eredményez, amely hasznos lehet azoknak a keresztényeknek a számára, akik még csak ennek az útnak az elején vannak.

Közösségünk tagja aktív adakozók, felelősséget vállalnak a nehezebb sorsú vagy rászoruló emberek iránt. Ezt azonban egyénileg, nem a közösségünkön keresztül tesszük.

Alapértékeink

A Baptista Üzletemberek Társaságát keresztény és baptista üzletemberek illetve vezetők alkotják. Így meg kell felelniük a keresztény értékeknek, a baptista értékeknek és az üzleti életben elvárt etikus magatartás szabályainak is.

01

Felelősségvállalás

02

Őszinteség

03

Bizalom

04

Krisztus követés

05

Alázat és támogatás

06

Etikus magatartás

Segítettél-e az erőtlennek, támogattad-e a tehetetlen karját? Adtál-e tanácsot az oktalannak, hasznos volt-e sok tanításod? Ki által mondtad el szavaidat, kinek a lelke beszélt belőled?

Jób 26:2-4

Rendezvényeink

Közösségünk 2023-tól működik, egyelőre havonta összeülő mastermind csoportok keretében, titoktartás mellett valósítjuk meg a legfontosabb célunk, egymás építését. Ilyenkor mindenki hoz egy témát, melyben a többi résztvevő véleményét, támogatását kérik.

Évente két alkalommal tagjaink számára egy meghívott előadó közreműködésével közös rendezvényt szervezünk.

Hogyan lehetek tag?

Ha valamely baptista gyülekezet tagja vagy és az alábbiak közül legalább egy igaz rád, akkor szeretettel várjuk a jelentkezésed.

Szükséged lesz még legalább egy tagunk ajánlására és az elnökség támogatására is. Közösségünk éves tagdíjfizetést vállalnak, vezetői a feladataikat szolgálatként látják el.